Petkov e vlerëson të suksesshme vizitën në Shkup - Gazeta Express
string(48) "petkov-e-vlereson-te-suksesshme-viziten-ne-shkup"

Ballina

Gazeta Express

19/01/2022 15:29

Petkov e vlerëson të suksesshme vizitën në Shkup

Ballina

Gazeta Express

19/01/2022 15:29

Kryeministri bullgar Kiril Petkov e vlerësoi si sukses të madh vizitën e tij të parë si kryeministër në Republikën e Maqedonisë s Veriut.

“Nga njëra anë shtrënguam dorën duke shkuar fillimisht atje dhe nga ana tjetër na dhanë një shënim që shpresonim ta merrnim dy vite më parë. Ky shënim është shumë më i rëndësishëm sesa thjesht emri i shkurtër dhe i gjatë. Ai shënim tregon se Republika e Maqedonisë së Veriut nuk ka pretendime territoriale ndaj Bullgarisë. Shënimi u fol, u bisedua dhe u negociua, dhe ne e morëm atë vetëm sepse bëmë një qasje të re. Ky është suksesi i madh”, tha Petkov duke nënvizuar se për 60 ditë të kemi një lidhje transporti nga Sofja në Shkup.

Lexo Edhe: