Pesë zëvendësime në Champions dhe Europa League - Gazeta Express

Pesë zëvendësime në Champions dhe Europa League

Futboll

Gazeta Express

24/09/2020 17:03

5 zëvendësimeve gjatë një ndeshjeje edhe në sezonin 2020/21

Për shkak të kalendarit të ngjeshur dhe problemeve që mund të sjellë COVID-19, UEFA ka vendosur që edhe në këtë sezon në ndeshjet e kompeticioneve europiane, Champions League dhe Europa League të zbaohet rregulli i 5 zëvendësimeve gjatë një ndeshjeje.

Në mbledhjen e komitetit ekzekutiv të UEFA-s u vendos që të mbetet në fuqi rregulli i 5 zëvendësimeve edhe pse fillimisht u diskutua për një rikthim te rregulli fillestar i vetëm 3 zëvendësimeve, në fund u vendos për 5 zëvendësime.

Të njëjtin rregull e kanë ruajtur edhe disa kampionate të rëndësishme, ndërsa ka kampionate si Premier League që i janë kthyer rregullit të 3 zëvendësimeve.