Pesë gjërat që mund të përmirësojnë shëndetin mendor - Gazeta Express
string(52) "pese-gjerat-qe-mund-te-permiresojne-shendetin-mendor"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

07/06/2024 20:26

Pesë gjërat që mund të përmirësojnë shëndetin mendor

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

07/06/2024 20:26

Shkencëtarët kanë zbuluar pesë lloje aktivitetesh që janë të lidhura me shëndetin e mirë mendor kur kryhen rregullisht.

Ndërsa ka një sërë sjelljesh që mund të kenë një ndikim pozitiv në mirëqenie, studimet e mëdha të grupeve në Australi dhe Kanada zbuluan pesë lloje specifike të sjelljes që kur kryhen në një bazë të qëndrueshme mund të çojnë në një shëndet më të mirë mendor.

Lexo Edhe:

Pra, cilat janë saktë këto pesë sjellje të përditshme që ndihmojnë në përmirësimin e mirëqenies?

Mendimi pozitiv

Planifikimi për të ardhmen

Angazhimi në aktivitete domethënëse

Të kesh rutina të shëndetshme

Lidhja me miqtë dhe familjen të paktën katër herë në javë.