Përmbaruesi privat bllokon llogaritë e Telekomit - Gazeta Express

Përmbaruesi privat bllokon llogaritë e Telekomit

Lajme

Gazeta Express

15/07/2020 14:12

Federata Sindikale e Pavarur e PTK-së njofton se Telekomit të Kosovës i janë bllokuar llogarit bankare nga përmbaruesi privat për rastin me “Z-Mobile”.

Kjo sindikatë e ka quajtur të papranueshëm këtë veprim dhe ka kërkuar ndërhyrjen e institucioneve.

Për këtë, Sindikata ka ftuar konferencë të jashtëzakonshme në orën 14:30 në ambientet e Telekomit.

“Ftoheni në konferencë të jashtëzakonshme sot më 15.07.2020, në hollin e ndërtesës kryesore të Telekomit të Kosovës. Arsyeja e thirrjes është: Bllokimi i llogarive bankare të Telekomit të Kosovës nga përmbaruesi privat për rastin z. Mobile”, thuhet në njoftimin e Sindikatës së PTK-së.

Ditë më parë, Gjykata Themelore në Prishtinë vendosi për përmbarim/realizim të borxhit mbi 24 milionë eurosh ndaj kompanisë Dardafon.net, e cila kishte fituar rastin në Arbitrazh.

Lëvizja Vetëvendosje dje kishte tentuar të fuste në rend të ditës çështjen e Telekomit, por nuk ia doli. Sot, VV-ja ka njoftuar se do të tentojë të bëjë sërish këtë përmes Kryesisë se Kuvendit.