Përfundon votimi i publikut, pas votave të jurisë shpallet fituesi - Gazeta Express
string(65) "perfundon-votimi-i-publikut-pas-votave-te-jurise-shpallet-fituesi"

Përfundon votimi i publikut, pas votave të jurisë shpallet fituesi

Muzike

Gazeta Express

14/05/2023 0:04

Ka përfunduar votimi i publikut për këngën fituese në Eurovision

“Eurovisioni” i sivjetshëm bëri disa ndryshime në sistemin e votimit, ku tashmë ai është i hapur dhe për këngën e preferuar mund të votohet nga të gjitha vendet e botës.

Lexo Edhe:

Edhe Kosova tashmë mund të votoj për të preferuarin e tyre, përmes aplikacioneve të ndryshme.

Sipas Eurovision të gjithë shikuesit mund të votojnë përmes aplikacionit zyrtar “Eurovision Song Contest”, që është në iOS dhe Android, dhe në faqen www.esc.vote, përfshirë edhe nga vendet jo-pjesëmarrëse. Votimi hapet pas këngës së fundit dhe do të zgjasë 40 minuta. Dhjetë këngët që marrin më shumë vota nga vendet jo-pjesëmarrëse do të marrin pikë nga 1-12 (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 dhe 12). Votat e vendeve jo-pjesëmarrëse llogariten si votat e një vendi pjesëmarrës.

Publiku, nga vendet pjesëmarrëse në “Eurovision”, jep gjithsej 2204 pikë (58 nga “pjesa tjetër e botës”, 2146 nga vendet pjesëmarrëse).

Në finale shënohen edhe votat e jurive kombëtare. 37 prej tyre japin gjithsej 2146 pikë. Këto pikë jepen veçmas nga pikët e audiencës, kështu që çdo vend pjesëmarrës jep dy herë pikë nga 1 në 12. Në rast se dy vende kanë të njëjtin numër pikësh në finale, vendi që ka pikë më shumë nga audienca ka përparësi.

Shqipëria këtë edicion përfaqësohet nga këngëtarja kosovare, Albina Kelmendi me familje me këngën “Duje”. /GazetaExpress/