Përfitimi i fshehtë shëndetësor i qumështit që ndoshta nuk e dinit - Gazeta Express

Përfitimi i fshehtë shëndetësor i qumështit që ndoshta nuk e dinit

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

03/06/2021 0:48

Të gjithë e dimë që qumështi është i shkëlqyer për shëndetin e kockave, por mund t’ju mbrojë gjithashtu dhe zemrën. Sipas një studimi të ri, të botuar në “International Journal of Obesity”, pirja e një gote qumësht në ditë mund të përmirësojë shëndetin kardiovaskular.

Një grup studiuesish arritën në përfundimin se ata që konsumonin rregullisht qumësht dëshmuan një rënie prej 14 përqind të rrezikut për sëmundjen koronare të zemrës, si dhe nivele të ulëta të kolesterolit të mirë dhe të keq. Ekspertët janë të bindur se nëse qumështi konsumohet në mënyrë të moderuar ofron më shumë përfitime për shëndetin e zemrës.

Lexo Edhe:

Për një kohë të gjatë, besohej se produktet e qumështit japin një efekt neutral në shëndetin e zemrës.

Sidoqoftë, studimi sugjeron që produktet me bazë qumështi në të vërtetë ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve kur konsumohen rregullisht. Kjo është gjithashtu e vërtetë për produktet e qumështit me shumë yndyrë, si kos dhe djathë.