Përfaqësuesit e partive në komisionet komunale në Veri thonë se po refuzojnë të shkojnë në punë për shkak të sigurisë - Gazeta Express
string(117) "perfaqesuesit-e-partive-ne-komisionet-komunale-ne-veri-thone-se-po-refuzojne-te-shkojne-ne-pune-per-shkak-te-sigurise"

Përfaqësuesit e partive në komisionet komunale në Veri thonë se po refuzojnë të shkojnë në punë për shkak të sigurisë

Lajme

Gazeta Express

08/12/2022 16:11

Anëtarët e Komisioneve Komunale të Zgjedhjeve që përbëhen nga përfaqësues të partive politike, po refuzojnë që të shkojnë në vendet e punës.

Kështu ka thënë Burim Ahmetaj nga Sekretariati i KQZ-së, duke sqaruar se shkak është siguria.

Lexo Edhe:

“Nga këto takime kemi deklarimin e KKZ-ve për Komunat Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Leposaviq dhe Zubin Potok se e kanë të pamundur të veprojnë në një objekt ku menaxhohet nga struktura jo të komunës. Po ashtu sipas deklarimit të anëtarëve të KKZ-së, ata nuk do të shkojnë në asnjë mënyrë në zyre, pasi kanë deklaruar se në pyetje është siguria fizike”.

“Ndërsa zyrtarët e KKZ nga Zveçani kanë deklaruar se edhe me përcjelljen e Policisë në këto rrethana refuzojnë të shkojnë për të punuar”, tha tutje Ahmetaj.

“Në Zveçan objekti i KKZ është i mbyllur i tërësisht ndërsa në Mitrovicë të Veriut është e demoluar tërësisht. Zyrtart kanë thënë se në objektet e komunave repsektive është pamundur të punohet, për shkak të situatës së krijuar atje”, tha tutje Ahmetaj.

E refuzimi i kryerjes së detyrës nga zyrtarët komunal të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, po konsiderohet absurde për anëtarin e KQZ-së nga VV-ja, Sami Kurteshi.

“Po refuzimi i punëtorëve të KKZ është i paarsyeshëm. Punëtorët që kanë kontratë të rregullt dhe me thënë nuk shkoj, është absurde”, tha ai.Ndërsa Ilir Gashi nga PDK, tha se anëtarët që po refuzojnë ta kryejnë punën e tyre janë të subjekteve politike e jo të KQZ-së.

“E dëgjova më vëmendje kryeshefin por një gjë duhet ta bëjmë të qartë se zyrtarët e KKZ nuk e kanë refuzuar punën por zyrtarët e partive dhe jo ata që janë punëtorë të KQZ-së”, tha Gashi. /EO/