‘Për hir të kinemasë’ sjell filmin “How I fell in love with Eva Ras” - Gazeta Express
string(64) "per-hir-te-kinemase-sjell-filmin-how-i-fell-in-love-with-eva-ras"

‘Për hir të kinemasë’ sjell filmin “How I fell in love with Eva Ras”

Arte

Gazeta Express

17/06/2024 14:05

Programi i filmave dokumentarë në Kino Lumbardhi “Për hir të kinemasë” vijon më datë 19 qershor, prej orës 20:30 me “How I fell in love with Eva Ras” me regji të André Gil Mata.

Më shumë për filmin:

Lexo Edhe:

Sena shtatëdhjetë vjeçare jeton në kabinën e projektimit të një kinemaje në Sarajevë.

Fragmentet që na ofrohen në ekran të gjitha shfaqin aktore si Eva Rus, e përmendur në titull, megjithëse nuk është e vetmja që gjurmon lidhjet midis të gjitha këtyre filmave.

Ne e kuptojmë mjaft shpejt se të gjitha këto citate janë bashkuar si për të treguar, pak nga pak, biografinë e imagjinuar të Senës dhe, në përgjithësi, jetën e një vendi të tërë: pritshmëritë, frikën, dhimbjen dhe betejat e saj.