Pasuli vazhdon të mbetet ushqimi i preferuar i shqiptarëve - Gazeta Express

Pasuli vazhdon të mbetet ushqimi i preferuar i shqiptarëve

Gazeta Express

12/02/2020 13:52

Kur flasim për ushqimin, jo çdoherë triumfojnë ushqimet e shpejta.

Gazetare: Pranvera Osdautaj

Madje, te shqiptarët ushqimet tradicionale zënë një vend tepër të rëndësishëm.

Mes tyre është edhe fasulja, apo siç përdoret në gjuhën popullore pasuli.

Edhe ky ushqim përgatitet lehtë dhe shihet si një zgjedhje e përkryer dhe e lirë.

Diçka interesante është se kjo gjellë kërkohet shumë gjatë verës, nga ana e mërgimtarëve.