Pamjet nga QSUT, familjarët që sjellin të sëmurët mes frikës e pasigurisë - Gazeta Express

Pamjet nga QSUT, familjarët që sjellin të sëmurët mes frikës e pasigurisë

Shqiperi

Gazeta Express

05/04/2020 23:25

Pjesa më e madhe e tyre kanë sjellë të afërm të cilët po kryejnë vizita apo janë të shtruar pranë urgjencës së sëmundjeve të brendshme.

Shumica e qytetarëve janë të pajisur me maska mbrojtëse pasi i druhen frikës së infektimit nga COVID-19 duke qenë se janë në perimetrin e spitalit dhe ambulancat sjellin pacientë nga zona të ndryshme të vendit.

Task-Forca e krijuar nga Ministria e Shëndetësisë prej 20 marsit ka krijuar zonat sanitare të sigurta për pacientët që trajtohen në spitale jo për COVID-19 dhe ka transferuar shërbimin e Kirurgjisë së Urgjencës nga QSUT në Spitalin e Traumës.