Pacolli thotë se autoritetet serbe kanë arrestuar një serb vetëm pse punon në një kompani kosovare - Gazeta Express

Pacolli thotë se autoritetet serbe kanë arrestuar një serb vetëm pse punon në një kompani kosovare

Lajme

Gazeta Express

18/01/2020 14:23

Rrahim Pacolli nga Byroja Kosovare e Sigurimeve, ka thënë se sipas informatave që posedon, në pikën kufitare të Jarinjës është arrestuar sot Milan Vukashinoviq, punonjës i Byrosë.

Sipas Pacollit, arsyeja e këtij arrestimi duket të jetë fakti se Vukashinoviq është i punësuar në një kompani kosovare dhe një gjë të tillë strukturat shtetërore të Serbisë po e konsiderojnë si pranim të shtetit të Kosovës.

Ai ka kërkuar lirimin e menjëhershëm të tij.

“Andaj, duke i pasur parasysh këto raste i dënojmë ashpër veprimet kriminale të Serbisë dhe njëkohësisht kërkojmë nga bashkësia ndërkombëtare që të reagojë dhe të ndikojë të autoritetet e Serbisë për lirimin e menjëhershëm të qytetarit të Kosovës, Milan Vukashinoviç”, ka shkruar Pacolli.