OSBE: Zgjidhja për dinarin të gjendet në Bruksel, të shmangen veprimet destabilizuese - Gazeta Express
string(83) "osbe-zgjidhja-per-dinarin-te-gjendet-ne-bruksel-te-shmangen-veprimet-destabilizuese"

Lajme

Gazeta Express

21/05/2024 16:14

OSBE: Zgjidhja për dinarin të gjendet në Bruksel, të shmangen veprimet destabilizuese

Lajme

Gazeta Express

21/05/2024 16:14

Misioni i OSBE-së në Kosovë kanë thënë se kanë vëzhguar me shqetësim në rritje veprimet që janë ndërmarrë nga Policia e Kosovës për mbylljen e institucioneve financiare në Veri të Kosovës.

OSBE-ja kanë thënë se mirëpresin përpjekjet e BE-së për të gjetur një zgjidhje të dakorduar për trajtimin e transaksioneve.

Lexo Edhe:

Gjithashtu kanë kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në mënyrë konstruktive me BE-në për të gjetur një zgjidhje brenda dialogut dhe për të shmangur veprimet destabilizuese.

“Është thelbësore që të dyja palët të vazhdojnë të angazhohen në mënyrë konstruktive me BE-në në një përpjekje të dyfishuar për t’i zgjidhur këto çështje brenda Dialogut, për të shmangur veprimet destabilizuese dhe për t’i bërë prioritetet kryesore interesat dhe mirëqenien e banorëve të zakonshëm nga të gjitha komunitetet”, thuhet në reagim.