Olimpia e lashtë do të ruhet në mënyrë digjitale - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

12/11/2021 21:25

Olimpia e lashtë do të ruhet në mënyrë digjitale

AutoTech

Gazeta Express

12/11/2021 21:25

Bashkëpunimi përdor inteligjencën artificiale për të hartuar sitin dhe realitetin e shtuar për të ndihmuar në rivendosjen e shtëpisë origjinale të Lojërave Olimpike.

Olimpia e lashtë do të ruhet në mënyrë digjitale, në një marrëveshje të re midis qeverisë greke dhe Microsoft.

Lexo Edhe:

Ai do t’i lejojë shikuesit të eksplorojnë zonën siç ishte më shumë se 2000 vjet më parë, raporton bbc.

Microsoft ka ambicie për të rivalizuar Facebook me planet e veta për të ashtuquajturin Metaverse.

Kohët e fundit ajo njoftoi Microsoft Teams Metaverse për takime dhe është e prirur të transformojë Minecraft dhe lojëra të tjera që zotëron në botë më zhytëse 3D.

Lidhja e tij me qeverinë greke do të thotë që njerëzit mund të vizitojnë faqen nga distanca ose personalisht me një aplikacion celular të realitetit të shtuar. Në Muzeun Olimpik në Athinë ata mund të përdorin kufjet HoloLens për të mbivendosur një version digjital të faqes.

Syzet inteligjente të realitetit të shtuar të Microsoft, HoloLens, përdorin sensorë të shumtë, optikë të avancuar dhe hologramë, për të shfaqur informacione, për t’u përzier me botën reale ose për të simuluar një botë virtuale.

Ndër 27 monumentet që do të ruhen janë Stadiumi Olimpik origjinal, tempujt e Zeusit dhe Herës dhe punëtoria e skulptorit të njohur Phidias.

Ndërtesat janë sa më afër që të jetë e mundur me format e tyre origjinale dhe përfshijnë afate kohore historike të ndryshimeve të ueb-faqes me kalimin e kohës dhe përshkrime të artefakteve nga çdo periudhë.