OBSH: Ja kur e shpërndajnë më shumë virusin të infektuarit me COVID-19 - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

10/06/2020 11:02

OBSH: Ja kur e shpërndajnë më shumë virusin të infektuarit me COVID-19

Shneta

Gazeta Express

10/06/2020 11:02

Studime të kryera nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, kanë treguar se personat me koronavirus, janë më së shumti infektues dhe mund ta përcjellin virusin më lehtë që në momentin kur fillojnë të mos ndihen mirë dhe ju shfaqen simptomat e para.

Sipas ekspertëve,  ky fenomen e ka bërë shumë të vështirë kontrollimin e përhapjes së koronavirusit nëpër botë.

“Nga informacionet që i kemi deri tani, duket se personat që e kanë virusin në trupin e tyre, përbëjnë më së shumti rrezik përpara se ata të fillojnë të zhvillojnë simptomat e para ”, tha Maria Kerkhove, epidemiologe e OBSH-së.

Ne bazë të këtyre studimeve, të cilat ende janë preliminare persona, të cilët e bartin virusin mund të jenë më së shumti infektues në 8-9 ditët e para të infektimit. /Gazeta Express