Nxitimi për zbulimin e vaksinës kundër koronavirusit dhe ilaçeve mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

11/05/2020 7:38

Nxitimi për zbulimin e vaksinës kundër koronavirusit dhe ilaçeve mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë

Lajme

Gazeta Express

11/05/2020 7:38

Ndërsa bota vazhdon të përballet me Covid-19, është e qartë se vendimet që marrin zyrtarët tanë publik sot do të sjellin pasoja shumë të gjera në jetën e njerëzve.

Shkencëtarët në të gjithë botën kanë punuar me orë të gjata duke identifikuar trajtime të reja të munddshme dhe mjete diagnostifikuese për të trajtuar kërcënimin që paraqet SARS-CoV, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë nga këto trajtime të reja, siç janë 70 vaksinat që janë aktualisht në zhvillim, japin shpresë se së shpejti do të jemi në gjendje ta ndalojmë këtë pandemi.

Sidoqoftë, ka pasur gjithashtu një numër pretendishmesh të ekzagjeruara në lidhje me të dhënat e hershme shkencore të gjetura për zhvillimin e vaksinës.

Disa nga këto pretendime, të tilla si hidroksina, kanë çuar njerëzit të vetë-mjekohen me pasoja fatale. Për të qenë të qartë, efektiviteti i hidroksilklorinës për trajtimin e Covid-19 është ende nën hetim.

Trajtimet dhe diagnostifikimet për Covid-19 duhet të testohen mirë. Trajtimet që nuk funksionojnë ose diagnostifikohen keq shërbejnë vetëm për të përhapur më shumë infeksionin.