Nxënësit e Kosovës do të testohen online, por s'mësojnë për përdorimin e kompjuterit - Gazeta Express
string(82) "nxenesit-e-kosoves-do-te-testohen-online-por-smesojne-per-perdorimin-e-kompjuterit"

Gazeta Express

01/04/2023 22:04

Nxënësit e Kosovës do të testohen online, por s’mësojnë për përdorimin e kompjuterit

Gazeta Express

01/04/2023 22:04

Gazetare: Blerta Zuka

Përgatitjet për një test të paralajmëruar i kanë filluar një muaj para.
Kështu mësuesja e shkollës “Pavarësia” në kryeqytet, po u tregon nxënësve të klasës së katërt për testin TIMSS.

Lexo Edhe:

Përmes tij testohen njohuritë e fëmijëve në arsimin fillor në lëndën e matematikës dhe ato të shkencave natyrore.

Këtë vit, TIMSS do të zhvillohet në mënyrë elektronike.

Pavarësisht kësaj, fëmijët në Kosovë, kanë një mangësi.

Ata nuk kanë lëndë në të cilën mësojnë përdorimin e pajisjeve të teknologjisë.

Krasniqi e konsideron pabarazi mënyrën elektronike të mbajtjes së testit, duke u bazuar në njohuritë që kanë nxënësit nëpër botë.

Një mendim ndryshe nga mësuesja, e ka nxënësja e klasës së katërt në shkollën “Pavarësia”, Adena Hoxha.

Mirëpo, jo secili shok e shoqe e saj, ra dakord me atë mendim.
Nga shkolla tregojnë se si po shkon i gjithë procesi.

E çfarë mendimi kanë prindërit në lidhje me teste të tilla ndërkombëtare?
Se sa shkolla janë përzgjedhur të jenë pjesë e testit TIMSS, tregojnë nga ministria e Arsimit në Kosovë.

Pavarësisht vështirësive teknike që kalojnë nxënësit nëpër shkollat e Kosovës, Ben Sejdiu ka një mesazh.

VIDEO