Nuk keni parë koncept më futuristik së ky të Audisë - Gazeta Express
string(51) "nuk-keni-pare-koncept-me-futuristik-se-ky-te-audise"

AutoTech

Gazeta Express

27/01/2023 21:51

Nuk keni parë koncept më futuristik së ky të Audisë

AutoTech

Gazeta Express

27/01/2023 21:51

Audi më në fund ka zbuluar konceptin Activesphere që premtoi verën e kaluar.

Crossover-i është ndërtuar për të dalë jashtë rrugës, i kompletuar me një pjesë të poshtme të trupit të fortë dhe me vende për të mbajtur pajisjet sportive.

Lexo Edhe:

Pjesa e pasme mund të shndërrohet në një zonë ngarkimi me hapësirë të mjaftueshme për biçikletat tuaja elektronike, për shembull.

Megjithatë, ai përmban një profil të ngjashëm me sedanin dhe komoditetet e krijesave të koncepteve të kaluara, duke përfshirë një ambient të gjerë dhe të ndritshëm, i projektuar për t’u çlodhur, ndërsa automjeti është në modalitetin e vetëdrejtimit.

Kabina pasqyron besimin e Audi në realitetin e shtuar.

Shumica e specifikimeve nuk janë të disponueshme pasi në fund të fundit ky është një koncept.

Megjithatë, Audi pretendon se automjeti mund të lëviz deri në 372 milje dhe me një karikim të shpejtë prej 270 kW, duke përdorur një arkitekturë 800 V.

Paketa e baterisë 100 kWh mund të karikojë nga 5 për qind në 80 për qind në 25 minuta.

Ky është modeli i katërt në linjën e konceptit elektrik “sferë” të Audi.

Kompania e nisi iniciativën me autosterin Skysphere që ndryshon formë në gusht 2021 dhe e ndoqi atë një muaj më vonë me sedanin luksoz Grandsphere.

Urbansphere i vitit të kaluar ishte menduar si SUV për qytetet e ardhshme, ku makina juaj është sa një zyrë (ose një strehë nga bota e jashtme) aq edhe transport.

Ashtu si me eksperimentet e kaluara, Activesphere nuk është një pamje paraprake e një modeli prodhimi.

Është vizioni i Audi për motorizmin në të ardhmen e afërt, për të mos përmendur një demonstrim të aftësive teknike.

Është vetëm një çështje nëse koncepti ndikon apo jo në makinat e ardhshme, por Audi ka thënë se nga viti 2026 do të zgjeroj në mënyrë të shpejtë ofertat për veturat elektrike, çka nuk përjashtohet as mundësia që një nga do të jetë edhe modeli Activesphere.