Njohja e parë pas dy viteve, ky është shteti i fundit që kishte njohur Kosovën para Xhamajkës - Gazeta Express

Njohja e parë pas dy viteve, ky është shteti i fundit që kishte njohur Kosovën para Xhamajkës

Lajme

Gazeta Express

20/02/2020 23:43

Republika e Kosovës u njoh sot si shtet i pavarur nga Xhamajka.

Vendi i Ishujve Karaibe u bë shteti i parë që njeh Kosovën prej datës 15 shkurt 2018, dhe i 117’të në përgjithësi, sipas faqes së Ministrisë së Jashtme.

Njohja e fundit, për rastësi, ka ardhur pikërisht nga i njëjti rajon.

Ishin ishujt Barbados që kishin njohur Kosovën dy ditë para 10 vjetorit të pavarësisë.

Barbados Flag 3D Rendering on Blue Sky Building Background

Gjithsesi, Serbia ka nisur një fushatë që shtetet të tërheqin njohjet e tyre dhe numri i njohjeve mund të mos jetë i saktë pasi disa shtete kanë deklaruar që kanë tërhequr notat e njohjes. /Express/