Njihuni me robotin që shkon në shkollë në vend të nxënësve kur ata janë të sëmurë - Gazeta Express

Njihuni me robotin që shkon në shkollë në vend të nxënësve kur ata janë të sëmurë

Ballina

Gazeta Express

30/11/2019 14:31

Studentët mund të dërgojnë robotët e tyre në ditët kur nuk shkojnë në shkollë.

Në Japoni, studentët mund të dërgojnë robotët e tyre kur nuk shkojnë në shkollë.

Sipas një programi që ka filluar fazën e testimit në  Tokio të Japonisë, studentët  mund të dërgojnë robotët e tyre në shkollë në ditët kur janë të sëmurë.

分身ロボットが働くカフェ、今秋オープン

日本財団(東京都港区)は22日、筋萎縮性側索硬化症(ALS)患者ら働く意思があっても外出が困難な人がロボットを遠隔操作して接客する実験的なカフェ「DAWN ver.β(ドーン・バージョンベータ)」を、11月26日から12月7日までの期間限定で同財団ビル1階にオープンすると発表した。 …

Sistemi  robotik, i cili ka për qëllim që të mos i le prapa nxënësit gjatë kohës kur ata janë të sëmurë, filloi të testohet më 31 tetor të këtij viti  në shkollën Tomobe-Higashi që ndodhet në qytezën Kasama të Tokios.

Roboti i quajtur Ori Hime mund të jetë i pranishëm në vend të studentëve dhe më pas t’i transferojë atyre të gjitha gjërat që i ka mësuar gjatë asaj dite.

Roboti Ori Hime, është i projektuar në atë mënyrë që të jetë i përshtatshëm me bankat e nxënësve. Ai në të njëjtën kohë ka kapacitet të ngrit dorë, dhe të reagojë në rastet kur nuk kupton diçka.