Njihni mjekët e Spitalit Amerikan në Kosovë - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

20/05/2021 19:49

Njihni mjekët e Spitalit Amerikan në Kosovë

Shneta

Gazeta Express

20/05/2021 19:49

Njihni mjekët tanë

Dr. Albana Musolli Doçi – Specialiste e Mjeksisë Interne dhe Pulmologjisë.

Studimet e larta 6 vjeçare për Mjekësi të përgjithshme i ka mbaruar pranë Universitetit të Prishtinës me rezultate të shkëlqyera.

Specializimin në degën e Mjeksisë Interne (4 vjeçare) e ka kryer në Qendrën Klinike Universitare të Prishtinës me rezultate të shkëlqyera në vitin 2013.

Subspecializimin në degën e Pulmologjisë e ka kryer në Qendrën Klinike Universitare të Prishtinës dhe në Universitetin “Klinkaza Plucne Bolezni in Alergijo GOLNIK” Slovenia, me rezultate të shkëlqyera në vitin 2014. Eksperienca dhe performanca e shkëlqyer shumë vjeçare si specialiste në Klinikën e Pulmologjisë ka bërë që Dr. Albana të jetë pjesë e rëndësishme e rritjes së performancës profesionale në Spitalin Amerikan në Kosovë.

Dr. Albana si specialiste e Mjeksisë Interne dhe Pulmologjisë kryen të gjitha shërbimet:

Menaxhimi i pacientëve dhe ofrimi I ekspertizës profesionale mjekësore në aspektin e sëmundjeve pulmonare, gjendjes së mushkërive, identifikimi i sëmundjeve të pneumonisë, astmës, tuberkulozës, emphysemës, infeksioneve të komplikuara të mushkërive. Aplikimin e pulmologjisë intervenuese duke aplikuar procedurat si Bronkoskopia për trajtimin e sëmundjeve pulmonare.

Dr. Albana gjithashtu ka arealizuar trajnime të rëndësishme në Klinikën e njohur Evropiane në Gollnik të Sllovenisë. Trajnimet përfshijnë: Në vitin 2014 – Trajnim në Pulmologji për: Pleural ECHO, thorachocentesis, leximradiologjik, bronkoskopi, consilium në onkologji, ECHO të zemrës, ergometri, alergologji, testimi i funksionimit të mushkërive dhe realizimi i cyto-pathologjis laboratorike. Në vitin 2016 – Trajnim për Bronkoskopi, intervenim klinik përmes Bronkoskopit.

Është Anëtare e ERS (Europian Respiratory Sociaty) që nga viti 2016.

Pjesëmarrëse në ERS Congress çdo vit në Paris,Milano,Vienë-Austri, Dubrovnik dhe Slloveni – edukim i vazhdueshëm profesional në shume sesione, workshope, poster prezentim gjithashtu pjesëmarrëse në Kongrese të organizuara në Ballkan.

Dr. Albana është pjesëmarrëse çdo vit në Kursin internacional – Interventional Bronchoskopy School and LUS (Lung ultrasound) ku dhe është e çertikuar per aftësim professional.

Dr.Albana ka realizuar edhe Trajnime për edukim të vazhdueshem profesional në Q.M.F të mjekëve familjarë në Komuna të ndryshme të Kosovës, të akredituara me pikë nga OMK.

Për më shumë informacion, kontaktoni në inbox ose në numrat e telefonit 038 221 661 ose 049 513 513.

Spitali Amerikan, Përqafoje Jetën!

#spitaliamerikan #perqafojejeten

https://www.facebook.com/SpitaliAmerikanKosove/ – Facebook

https://www.instagram.com/spitaliamerikanprishtine/?hl=en – Instagram

https://ks.spitaliamerikan.com/ – Web