Një shkollë në Spanjë i mëson djemtë si të hekurosin, lajnë dhe të bëjnë punët e shtëpisë - Gazeta Express
string(88) "nje-shkolle-ne-spanje-i-meson-djemte-si-te-hekurosin-lajne-dhe-te-bejne-punet-e-shtepise"

Fun

Gazeta Express

26/05/2022 10:51

Një shkollë në Spanjë i mëson djemtë si të hekurosin, lajnë dhe të bëjnë punët e shtëpisë

Fun

Gazeta Express

26/05/2022 10:51

Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Cilat do të ishin përfitimet e kësaj detyre shtëpie?

Lexo Edhe:

Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Detyrë shtëpie pa dallim gjinie

Në vitin 2018, shkolla, e vendosur në qytetin e Vigos, njoftoi se do të përfshijë mes temave të tjera mësime në ekonominë shtëpiake. Gjatë këtyre orëve, djemtë e shkollës mësohen të bëjnë punët e shtëpisë si hekurosje, qepje, gatim dhe aktivitete të tjera manuale si zdrukthëtari, muraturë, hidraulik dhe aftësi elektrike. Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit.

Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit

Shtëpia është një rast me 2 persona

Pasioni për arritjen e barazisë gjinore

Thyerja e stereotipeve

Një mësim që nuk do ta harroni kurrë

/abcnews.al