Një marrëveshje sekrete për shkëmbimin e të dhënave të përdoruesve, paditen Meta dhe Netflix! - Gazeta Express
string(91) "nje-marreveshje-sekrete-per-shkembimin-e-te-dhenave-te-perdoruesve-paditen-meta-dhe-netflix"

Një marrëveshje sekrete për shkëmbimin e të dhënave të përdoruesve, paditen Meta dhe Netflix!

AutoTech

Gazeta Express

03/04/2024 22:01

Bëhet me dije se Netflix kishte akses në mesazhet private të përdoruesve në Facebook si pjesë e një “marrëdhënieje speciale” të fshehtë.

Në një padi kundër kompanisë mëmë të Facebook, Meta, është pretenduar se Netflix kishte akses në mesazhet private të përdoruesve në Facebook si pjesë e një “marrëdhënieje speciale” të fshehtë dhe të gjatë midis gjigantëve të teknologjisë.

Lexo Edhe:

Meta raporton se kjo tregti e të dhënave po ndodh “për afro një dekadë”. Dhe se Netflix po i kthen të dhënat e përdoruesit në shkëmbim të mesazheve private.

Padia e ngritur nga Maximilian Klein dhe Sarah Grabert sfidon kompanitë të cilat në një marrëveshje dyshohet se ndanë “të dhëna specifike për klientët” që i mundësojnë Netflix-it të përshtatë përmbajtjen për përdoruesit.

Lidhjet reciproke të suksesshme të biznesit të Netflix dhe Metës mund të kenë rezultuar nga miqësitë e mira të Reed Hastings me CEO-n e Meta, Mark Zuckerberg, sipas shtypit.