"Një grua nuk ha ushqim prej 7 muajsh", prokuroria po heton një tjetër rast si ai i familjes Josifi - Gazeta Express

“Një grua nuk ha ushqim prej 7 muajsh”, prokuroria po heton një tjetër rast si ai i familjes Josifi

Gazeta Express

16/07/2020 18:08

Dosja që bën fjalë për vetëvrasjen e mistershme të nënë e bijë në zonën e Kombinatit, ndodhet ende në pritje të mbërritjes së akteve të ekspertimit nga mjekësia-ligjore dhe tabulateve telefonike nga kompanitë celulare.

Deri në këtë fazë të hetimit, në prokurori nuk kanë mbërritur këto dokumente të kërkuara nga prokurorët e çështjes.

Mirëpo gjatë fazës së hetimit, për të qartësuar rrethanat dhe shkaktarët që çuan në vetëflijimin e Anisa dhe Zhaneta Josifit, në prokurorinë e Tiranës mësohet se ka shkuar dhe një referim tjetër nga policia, ku një banore e kryeqytet, nuk pranonte të konsumonte ushqim.

Ky rast është në verifikim e sipër nëse ka vend për të dyshuar mbi disa sekte fetare që mund të kenë ndikuar me ideologjinë e tyre për të mos konsumuar ushqimin nga shtetasja Vjollca Fida.

Policia ka shkuar në banesën e kësaj të fundit e cila jeton me kunatën e saj, Ismete Fidan. Ka qenë vetë kunata e saj, Ismete Fida, e cila ka deklaruar para oficerëve të policisë se Vjollca ka rreth 7 muaj që nuk konsumon ushqim, por vetëm lëngje frutash dhe fruta. Ajo u ka pohuar oficerëve se jeton me Vjollcën, që kur është martuar dhe se ka pas probleme të tilla herë pas here. Para rreth 15 vitesh, Vjollca, ka nisur të mos haj ushqim me pretendimin se ka probleme me zorrët si dhe sipas saj i fryhen damarët. Ismetja, ka deklaruar se Vjollca, nuk vuan nga ndonjë sëmundje si dhe nuk është e angazhuar në asnjë sekt fetar. Gjithashtu në banesë është lajmëruar disa herë ambulanca, e cila pasi shkon i bën një gjilpërë dhe ikën.

Në pyetje është marrë dhe shtetasja Vjollca Fida, e cila ka deklaruar po të njëjtën version si kunata e saj, se nuk konsumon ushqim pasi ka probleme me zorrët dhe se i fryhen damarët dhe nuk bën pjesë në ndonjë sekt fetar dhe është e besimit mysliman.

Policia në fund të referimit të këtij rasti në prokurori për vlerësim sqaron se “…pasi jemi futur në banesë dhe gjatë marrjes së deklarimeve të familjarëve dhe vetë personit, me sy të lirë kemi vënë re se nuk ekziston asnjë arsye që të mendojmë se aty ka ndonjë veprimtari të paligjshme…”./report