Nisma e re e të ardhurave bazë në Bernë - Gazeta Express

Nisma e re e të ardhurave bazë në Bernë

Lajme

Gazeta Express

23/09/2021 13:18

Të ardhurat themelore të pakushtëzuara (RBI) prej 2,500 frangash në muaj për të gjithë po shfaqen në Bernë.

Pasi 78 për qind e popullsisë së kantonit hodhi poshtë këtë lëvizje në qershor 2016, një komitet i pavarur i partive politike nisi një nismë të re të quajtur “Të jetosh me dinjitet – Për të ardhura bazë të pakushtëzuara”. 

Lexo Edhe:

Qëllimi i nismës është t’u mundësojë të gjithë njerëzve që jetojnë në Zvicër “të udhëheqin një ekzistencë dinjitoze brenda familjes, shoqërisë dhe ekonomisë”, madje edhe për ata që nuk janë të punësuar me përfitim, thonë autorët e nismës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Një ide e ngjashme ishte ngritur në kantonet e tjera zvicerane në të kaluarën, por kurrë nuk u hoq dorë nga ajo.