Ngadalësohet rritja e përdoruesve të Pinterest - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

06/11/2021 18:38

Ngadalësohet rritja e përdoruesve të Pinterest

AutoTech

Gazeta Express

06/11/2021 18:38

Përdoruesit aktivë mujorë të Pinterest Inc për tremujorin e tretë nuk u vlerësuan, pasi lehtësimi i kufizimeve të pandemisë inkurajoi përdoruesit e aplikacionit të scrapbooking dixhital të mbanin telefonat e tyre mënjanë dhe të dilnin më shumë.

Përdoruesit aktivë mujorë (MAU) u rritën me 1 për qind në 444 milionë, duke humbur vlerësimin e analistëve prej 460 milionë, sipas Factset. Vitin e kaluar, kompania kishte shënuar një rritje prej 37 për qind pasi përdoruesit e ngecur në shtëpi iu drejtuan mediave sociale për t’u argëtuar.

Lexo Edhe:

“Ne besojmë se ngadalësimi ishte për shkak të relaksimit të pandemisë”, tha në një intervistë shefi financiar Todd Morgenfeld. Shumë përdorues të GenZ po kthehen në shkollë, ndërsa të tjerë që kishin përdorur aplikacionin për të eksploruar projektet e gatimit dhe dekorimit të shtëpisë gjatë bllokimeve tani po bëjnë më shumë, shtoi ai, raporton reuters.

Sidoqoftë, në një shenjë që zhvendosja e përshpejtuar nga pandemia drejt blerjeve në internet mund të jetë këtu për të qëndruar, të ardhurat totale të Pinterest u rritën 43 për qind në 633 milionë dollarë në tremujor. Aplikacioni gjeneron të ardhura duke vendosur reklama pranë “kunjave” ose postimeve të ngarkuara nga përdoruesit.

Të ardhurat tejkalojnë vlerësimin mesatar të analistëve prej 630.9 milionë dollarë, sipas të dhënave të IBES nga Refinitiv.

Përdoruesit e Pinterest, të quajtur “pinners”, duke përdorur veçoritë e blerjeve të aplikacionit ishin rritur 60 për qind nga një vit më parë, tha ai.

Të ardhurat neto për tremujorin ishin 94 milionë dollarë. Pa përfshirë zërat, ajo fitoi 28 cent për aksion.