Nëse hapni një “email të rremë nga Netflix” – mund të ju rrezikohen të dhënat bankare - Gazeta Express
string(81) "nese-hapni-nje-email-te-rreme-nga-netflix-mund-te-ju-rrezikohen-te-dhenat-bankare"

AutoTech

Gazeta Express

06/05/2024 23:04

Nëse hapni një “email të rremë nga Netflix” – mund të ju rrezikohen të dhënat bankare

AutoTech

Gazeta Express

06/05/2024 23:04

Një nga arsyet pse shumë njerëz bien pre e mashtrimeve në internet është se mashtruesit luajnë me emocionet e përdoruesve.

Ju shpesh mund të keni qenë pjesë e një mashtrimi që përdor email që duken sikur kanë ardhur nga një kompani e njohur.

Lexo Edhe:

Këto email-a janë të rremë dhe përpiqen t’ju bëjnë të dorëzoni të dhënat tuaja personale të cilat mund të përdoren për t’i fshirë llogaritë tuaja në internet.

Sipas mediave të huaja, së fundmi po qarkullon një email i rremë i cili ka synim konsumatorët me llogari në Netflix.

“Anëtarësimi juaj ka skaduar. Por, si pjesë e programit tonë ju mund të përdorni Netflix edhe për 90 ditë falas”, thuhet të shkruajë në email.

Mashtruesi dëshiron që ju të shtypni një buton të kuq poshtë tekstit ku më pas ju kërkohet të shkruani të dhënat e kartës suaj bankare.

Natyrisht, marrja e Netflix për 3 muaj falas është shumë e mirë për të qenë e vërtetë.

Nga ana tjetër, aplikacioni ju kërkon përdoruesve të mos ndajnë kurrë informacione personale përmes një emaili.

Nëse ju tashmë e keni bërë, duhet të ndryshoni menjëherë fjalëkalimet tuaja.