Nëse bebja qanë pa ndalë dhe nuk e dini arsyen, kontrollojani këmbët - Gazeta Express
string(67) "nese-bebja-qane-pa-ndale-dhe-nuk-e-dini-arsyen-kontrollojani-kembet"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

01/05/2024 21:16

Nëse bebja qanë pa ndalë dhe nuk e dini arsyen, kontrollojani këmbët

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

01/05/2024 21:16

Shumica e prindërve frikësohen kur nuk munden ta kuptojnë arsyen se përse bebja e tyre është duke qarë

Beben mund ta keni ushqyer dhe mund t’ia keni rregulluar temperaturën e dhunës, por mund të jetë një arsye e rrezikshme se përse bebja juaj mund të jetë duke qarë pa ndalë.

Lexo Edhe:

Dhe më e keqja është se shumica e prindërve nuk kanë dëgjuar ndonjëherë për këtë fenomen.

Besojeni ose jo, por shpeshherë ndodh që një qime e çorapeve të lidhet rreth gishtave të bebes dhe të shkaktojë çrregullime.

Kjo qime mund të shkaktojë dhimbje dhe e bllokon qarkullimin e gjakut, të cilat edhe mund të rezultojnë në amputimin e gishtit të bebes nëse nuk vërehet kjo me kohë.

Pas një kohe gishti më të ënjtet shumë dhe do ta keni edhe më vështirë ta vëreni qimen.