Nën drejtimin e dirigjentes zvicerane, Orkestra e Filharmonisë nisi koncertet për vitin 2024 - Gazeta Express
string(91) "nen-drejtimin-e-dirigjentes-zvicerane-orkestra-e-filharmonise-nisi-koncertet-per-vitin-2024"

Arte

Gazeta Express

29/01/2024 14:58

Nën drejtimin e dirigjentes zvicerane, Orkestra e Filharmonisë nisi koncertet për vitin 2024

Arte

Gazeta Express

29/01/2024 14:58

Nën drejtimin e dirigjentes zvicerane Lena-Lisa Wüstendorfer, Orkestra e Filharmonisë së Kosovës nisi serinë e koncerteve për vitin 2024.

Pianistja e mirënjohur kosovare Pranvera Hoxha, u mirëprit për interpretimin me shumë finesë të veprës “Variacione Simfonike” për piano dhe orkestër nga Cesar Franck. Në bis, Hoxha për publikun luajti “Lirikë Pranverore” nga Simon Gjoni.

Lexo Edhe:

Kontrabasisti kosovar i cili jeton në Zvicër, Shkodran Osmanaj, mahniti të pranishmit me interpretimin e “Koncert për kontrabas” të Serge Koussevitzky-t. Osmanaj dëshmoi një pjekuri të lartë interpretuese në këtë paraqitje e cila njëherësh shënoi intepretimin e parë të një koncerti për kontrabas nga Orkestra e Filharmonisë së Kosovës.

Në pjesën e dytë, publiku pati mundësi të shijoj tingujt e Beethovenit me Simfoninë Nr.7, duke i shtuar një shtresë tjetër shkëlqimi muzikor kësaj mbrëmjeje koncertale.

Koncerti i ardhshëm i Orkestrës së Filharmonisë së Kosovës do të mbahet më 10 shkurt prej orës 20:00 në Atelienë e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë.