Në trafikun e arabëve edhe bashkëshortja e deputetit shqiptar - Gazeta Express

Shqiperi

Gazeta Express

03/06/2020 22:58

Në trafikun e arabëve edhe bashkëshortja e deputetit shqiptar

Shqiperi

Gazeta Express

03/06/2020 22:58

Katër zyrtarë të emigracionit, mes tyre edhe Drejtoresha Rajonale e Kufirit dhe Emigracionit, Enekeleda Toska, u arrestuan pas zbulimit të skandalit të trafikut të shtetasve arabë.

Burime për Dosja.al treguan se bashkë me Toskën është bërë arrestimi i të gjithë zinxhirit drejtues së Drejtorisë së Migracionit.

Bashkë me Toskën u vunë në pranga edhe tre të tjerë: Altin Hasani, Shefi i sektorit, Besnik Zela; Shefi i sektorit dhe Albana Metko, Shefe e Seksionit.

Përveç Hasanit, Zelës, Metkos dhe Toskës, nga puna u pezullua edhe Adelina Lita me detyrë specialiste, e cila është edhe gruaja e deputetit Korab Lita.

Me anë të një njoftimi zyrtar SHÇBA-ja bëri me dije se është bërë i mundur arrestimi i Toskës bashkë me tre të tjerët. Në njoftim SHÇBA-ja sqaron se të arrestuarit, akuzohen se në bashkëpunim me shtetas të ndryshëm, që përfaqësojnë firma e kompani në fushën e turizmit, kanë keqpërdorur atributet dhe kompetencat ligjore që u jep funksioni organik, duke shkelur detyrimet ligjore për pajisjen e shtetasve të huaj me leje qëndrimi. Ata kanë favorizuar apo ndihmuar në realizimin e trafikut ndërkombëtar të qenieve njerëzore, nëpërmjet Shqipërisë dhe se për këtë gjë SHÇBA-ja e ka të dokumentuar këtë gjë, që është bërë kundrejt shpërblimeve financiare të konsiderueshme.

Një ditë më parë emisionit Top Story, publikoi investigimin në lidhje me trafikun e paligjshëm të shtetasve arabë në Shqipëri. Sipas emisionit është zbuluar një rrjet të madh të trafikimit të arabë në Shqipëri, që më pas të vijojnë rrugën drejt vendeve të ndryshme në Evropës. Shumë trafikantë nuk vepronin vetëm dhe ata ishin lidhur me zyrtarë të lartë në Policinë Kufitare duke lehtësuar punën e tyre të jashtëligjshme.