Në Romë përsëritet fenomeni i rrallë që nga viti 1800, italianët të shqetësuar - Gazeta Express

Në Romë përsëritet fenomeni i rrallë që nga viti 1800, italianët të shqetësuar

Lajme

Gazeta Express

16/09/2020 21:33

Një i nxehtë ekstrem ka përfshirë qytetin e Romës ditët e fundit. Një nxehtësi anormale është shënuar këtë javë të shtatorit po shqetëson jo pak qytetarët italianë.

Temperaturat tropikale kanë arritur gati 40 gradë në pikun e saj, me 37-38 pothuajse gjatë gjithë ditës. Kjo temperaturë nuk shënohet as në Luginën e Vdekjes në Kaliforni ku temperaturat maksimale në këtë kohë arrijnë 54 gradë.

Sipas mediave italiane, nxehtësia afrikane po ndikon në cilësinë e jetë së qytetarëve. Shqetësimet, të cilave u shtohen dhe dëmet në bujqësi, kanë bërë kërkuesit të studiojnë se prej sa kohësh një i nxehtë i tillë nuk ndihej në Romë.

Dhe ata janë shokuar nga fakti që një temperaturë e tillë në shtator është matur në vitin 1800.