Në qoftë se e matni kështu shtypjen e gjakut, do të keni rezultate të pasakta - Gazeta Express
string(76) "ne-qofte-se-e-matni-keshtu-shtypjen-e-gjakut-do-te-keni-rezultate-te-pasakta"

Shneta

Gazeta Express

28/09/2022 10:08

Në qoftë se e matni kështu shtypjen e gjakut, do të keni rezultate të pasakta

Shneta

Gazeta Express

28/09/2022 10:08

Ekspertët zbulojnë gabimet të cilat i bëjnë shumica!

Ka rëndësi në cilën kohë të ditës e matni shtypjen.

Lexo Edhe:

Shtypja e ulët apo e lartë mund të shkaktojë një sërë problemesh shëndetësore, prandaj është shumë me rëndësi që ta matin në mënyrën e duhur.

Ekspertët theksojnë që njerëzit bëjnë gabime të mëdha me rastin e matjes së shtypjes.

1. Matjet në shtëpi mund të jenë të pasigurta, dhe shpesh shkuarja te mjeku është jopraktike dhe e lodhshme, mirëpo shtypjen e gjakut mund ta kontrolloni edhe në barnatore. Në barnatore patjetër duhet të përdoren vetëm aparatet për matjen e shtypjes së gjakut që janë kalibruar dhe lejuar nga Shoqata Evropiane e Hipertensionit.

2. Efekti i mantelit të bardhë. Ndonjëherë është e mundur të merrni më shumë vlera nëse matni presionin në ordinancën e mjekut ose në një farmaci, ndaj është e domosdoshme të përsërisni matjen disa herë në shtëpi.

Ekspertët zbulojnë gabimet të cilat i bëjnë shumica!

Ka rëndësi në cilën kohë të ditës e matni shtypjen.

Shtypja e ulët apo e lartë mund të shkaktojë një sërë problemesh shëndetësore, prandaj është shumë me rëndësi që ta matin në mënyrën e duhur, transmeton Telegrafi.

Ekspertët theksojnë që njerëzit bëjnë gabime të mëdha me rastin e matjes së shtypjes.

1. Matjet në shtëpi mund të jenë të pasigurta, dhe shpesh shkuarja te mjeku është jopraktike dhe e lodhshme, mirëpo shtypjen e gjakut mund ta kontrolloni edhe në barnatore. Në barnatore patjetër duhet të përdoren vetëm aparatet për matjen e shtypjes së gjakut që janë kalibruar dhe lejuar nga Shoqata Evropiane e Hipertensionit.

2. Efekti i mantelit të bardhë. Ndonjëherë është e mundur të merrni më shumë vlera nëse matni presionin në ordinancën e mjekut ose në një farmaci, ndaj është e domosdoshme të përsërisni matjen disa herë në shtëpi.