Në janar priten aktakuza tjera për rastin "Zhvatja" - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

14/12/2019 17:06

Në janar priten aktakuza tjera për rastin “Zhvatja”

Ballina

Gazeta Express

14/12/2019 17:06

Pas Vitit të Ri do të ketë aktakuzë për “Aleancës Ndërkombëtare” të Boki 13. Shefja e zyrës së prokurorisë së krimit të organizuar thotë se do të marrë në pyetje të dyshuarit nga java e ardhshme. Për pastrim parash përmes OJQ-së, para Ruskovskës do të përgjigjen Bojan Jovanovski, babai i tij Mile Jovanovski, Jasna Mandiq, sekretare e Boki 13 dhe deputetja Remenski, e cila ishte kryetare nderi në Lidhjen, njofton Alsat-M.

Dje dhe të enjten i shikuan vetëm dëshmitë. Nga e hëna ata do të fillojnë të japin deklarata. – Deri ku është hetimi? – Po, e përfundojmë. Aktakuza kur mund të pritet? – Shpresoj në fillim të janarit”-pohoi -tha Vilma Ruskovska, prokurore

Paralelisht, Prokuroria është ende duke hetuar se kush ka regjistruar dhe i ka publikuar bisedat e përgjuara, të dëshmitarit në “Reket” Orce Kamçev.

Këto regjistrime nuk janë në posedim të prokurorisë, kështu që nuk mund të dalin nga prokuroria.  Këto regjistrime janë me siguri nga vende të tjera dhe siç thamë prokuroria ka hapur një procedurë për të hetuar, se kush i ka postuar këto regjistrime në rrjetet sociale dhe nëse ndonjë prej përmbajtjeve ka elemente të një krimi”-tha Ljubomir Jovevski, prokuror i shtetit.

Orce Kamçev dhe gruaja e tij Ana kanë dëshmuar në rastin Reket deri më tani, duke treguar se Boki 13 ishte i afërt me ministrin e brendshëm. Spasovski sot mohoi se kishte qenë në kontakt të rregullt me Boki 13, siç thoshin dëshmitarët në sallën e gjyqit, në seancën Reket.

Kontaktet zyrtare, dy ose tre që ishin, kishin të bënin kryesisht me denoncime të caktuara ai dhe gazetarët e televizionit për ndërhyrje në sistemin elektronik të televizionit dhe kishim takime me drejtorin e BSP-së. Absolutisht nuk bëhet fjalë për kontakt apo bisedë tjetër, ose me ndonjë tjetër të përfshirë në veprimtari kriminale, nëse është kështu, si mendoni se MPB i arrestoi të gjithë ata?”-tha Oliver Spasovski, ministër i Brendshëm./GazetaExpress/