Në 16-vjetorin e pavarësisë hapet ekspozita me dorëshkrime origjinale të Adem Demaçit - Gazeta Express
string(85) "ne-16-vjetorin-e-pavaresise-hapet-ekspozita-me-doreshkrime-origjinale-te-adem-demacit"

Arte

Gazeta Express

12/02/2024 15:19

Në 16-vjetorin e pavarësisë hapet ekspozita me dorëshkrime origjinale të Adem Demaçit

Arte

Gazeta Express

12/02/2024 15:19

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, për nder të 16-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, më 16 shkurt në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës do ta hapë ekspozitën me dorëshkrime dhe dokumente origjinale të veprimtarit, Adem Demaçi.

Në ekspozitë do të dominojnë materiale të Arkivit të periudhës së hetimeve, gjykimit dhe dënimit për aktivitetet kombëtare të Demaçit, materiale këto të paekspozuara më parë.

Lexo Edhe:

“Agjencia Shtetërore Arkivave të Kosovës, më datë 16.02.2024, në kuadër të programit shtetëror për shënimin e përvjetorit të 16-të të pavarësisë së Kosovës, me një ekspozitë në ambientet e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, sjellë para publikut dokumente origjinale, dorëshkrime dhe materiale tjera burimore të veprimtarisë politike atdhetare, kulturore, artistike të Veprimtarit të Çështjes Kombëtare, Adem Demaçi”, thuhet në një njoftim në rrjetet sociale.

Adem Demaçi ka lindur më 26 shkurt 1936 dhe ka vdekur më 26 korrik 2018./observerkult