Nderimet e fundit për Nexhmije Pagarushën - Gazeta Express

Rozë

Gazeta Express

10/02/2020 14:30

Nderimet e fundit për Nexhmije Pagarushën

Rozë

Gazeta Express

10/02/2020 14:30

Përpara se t’i jepej lamtumira e fundit bilbilit të këngës shqipe, Nexhmije Pagarusha, në një mbledhje komemorative në Teatrin Kombëtar të Kosovës, veprën e saj e nderuan shumë personalitete të muzikës, politikës e sferave të tjera.

Nexhmije Pagarusha, shquhej si një njeri i dashur dhe shumë miqësorë për të gjithë, ajo kishte një lidhshmëri të ngushtë edhe me këngëtarin Ilir Shaqiri.

Ajo para disa kohe la një amanet, që në natën e varrit të saj t’i lëshohet

Për ta nderuar figurën e madhe të Nexhmije Pagarushës kishte ardhur edhe sopranoja e famshme shqiptare, Inva Mula.