Muaji i Filmit Evropian 2023 në Kino Armata - Gazeta Express
string(43) "muaji-i-filmit-evropian-2023-ne-kino-armata"

Arte

Gazeta Express

20/11/2023 13:52

Muaji i Filmit Evropian 2023 në Kino Armata

Arte

Gazeta Express

20/11/2023 13:52

Si pjesë e Muajit të Filmit Evropian në Kino ARMATA mes 1 nëntor – 9 dhjetor, projektit të iniciuar në bashkëpunim me Akademinë Evropiane të Filmit, në bashkëpunim me Qendrën Kinematografike të Kosovës (QKK) shfaqen filmat ‘Kanarinët e Dinë’ (2014) dhe ‘Vera Andrron Detin’ (2021) me regji nga Kaltrina Krasniqi.

PËR “KANARINËT E DINË’

Lexo Edhe:

Janë bërë 10 vite pushtim; tani më në fund është nënshkruar marrëveshja. Sonte vendi do të bombardohet. Një familje nga Prishtina gjindet në këtë ngjarje disi e papërgatitur. Mirëpo nga frika vendosin ta quajnë festë, vetëm dy djemtë Arbëri dhe Tomori, nuk duan të festojnë. Ata luajnë rolin e të shkëputurit dhe cinikut. Bomba e parë bie dhe të gjithë e dinë se asgjë nuk do të jetë më si më parë.

PËR ‘VERA ANDRRON DETIN’

Vera është një përkthyese e gjuhës së shenjave në moshë të mesme, jeta e së cilës është ndërprerë nga vetëvrasja e të shoqit, e cili duhet të përballet me realitetin e papërpunuar të të shkuarit kundër çështjeve gjinore të rrënjosura thellë të kohës sonë.