Mos i vendosni këto produkte kurrë në frigorifer - Gazeta Express

Mos i vendosni këto produkte kurrë në frigorifer

Shneta

Gazeta Express

05/03/2020 15:32

Frigoriferi është vendi ku ne i ruajmë shumicën e ushqimeve, duke përfshirë mishin dhe produktet e bulmetit.

Mirëpo krahas këtyre ushqimeve ekzistojnë edhe disa produkte, të cilat nuk duhet të ruhen ne frigorifer:

Disa nga këto ushqime janë:

Patatet– vendosja e patateve në frigorifer shkakton humbjen e shijes. Prandaj ruajtja e duhur e patateve, duhet të bëhet në një ambient të errët dhe në temperaturë të ambientit.

Qepët– qepët kanë tendencë të prishen më shpejtë kur janë në frigorifer se sa në ambiente me temperaturë normale. Prandaj herën tjetër, ruani ato ne ambiente jashtë frigoriferit.

Pjeprin– nëse e vendosni pjeprin në frigorifer, do t’i shpërbëni të gjithë antioksidantët dhe përbërësit e shëndetshëm të tyre.

Mjaltin– mjalti mund të kristalizohen nëse ruhet në frigorifer, prandaj ajo duhet gjithmonë të ruhet në ambient me temperaturë dhome.

Domatet– shumica e njerëzve i vendosin domatet në frigorifer, mirëpo kjo gjë është e gabuar. Ato duhet të ruhen në mjedise të errëta dhe me temperaturë të ambientit.

Disa produkte të tjera, të cilat nuk duhet të ruhen në temperaturë frigoriferi janë: salcat, mollët, avokado, manaferrat, arrat dhe hudhra. /Express