Mocioni i mosbesimit ndaj Qeverisë Hoti legjitim, por çfarë pastaj - Gazeta Express

OP/ED

Gazeta Express

07/08/2020 11:17

Mocioni i mosbesimit ndaj Qeverisë Hoti legjitim, por çfarë pastaj

OP/ED

Gazeta Express

07/08/2020 11:17

Mocioni  i mosbesimit të Lëvizjes Vetëvendosje ndaj Qeverisë Hoti me arsyet e shpallura pro këtij akti, është një veprim legjitim partiak. Askush nuk duhet ta kontestojë këtë. Mirëpo për shkak të dy rrethanave që përbëjnë dhe shtysën kryesore të tij- pandemia dhe dialogu me Serbinë, Mocioni meriton analizë të plotë. Mocioni nuk duhet të shërbejë si rast zinxhiror për stafetën vetëvrasëse politike të Kosovës që ka zënë fill që më herët.

Nga Behgjet Pacolli

Pandemia dhe Dialogu me Serbinë nuk janë rast për ndarje, por për bashkim  të klasës politike, të shoqërisë, madje dhe kombit shqiptar. Këto dy sfida me karakter global kërkojnë forcim të marrëdhënieve me perëndimin, aleatin tonë natyral dhe jo dobësim të këtyre marrëdhënieve. Për këtë arsye AKR- ja moti, kur u rrëzua qeveria Kurti, por dhe sot bën thirrje për bashkim mes vete dhe forcim të marrëdhënieve dhe koordinimit me Perëndimin!

 Ne nuk mund të mendojmë sot për sot, por dhe për nesër! Ndryshe nuk do të na e falin brezat!

Ja e rrëzuam qeverinë Hoti,

u hakmorëm me të,

po çfarë vjen pastaj?

 Thonë një fjalë të urtë nëpër Shqipëri: u martua Sinani prapë. E kënd mori? Gruan e parë!

Ne nuk mund të nxjerrin gozhdën me gozhdë, s’ mund të bëjmë harakiri, as gjakmarrje politike për të dëmtuar LDK-në, me hesape partiake të ngushta.

Na duhet pjekuri!

Nëse prej rrëzimit të kësaj qeverie, vjen me shpejt, pas negociatave gjithëpërfshirëse,  një qeveri me bazë të gjerë, dhe me Vetëvendosjen brenda, me program të qartë kundër Pandemisë dhe për dialogun me Serbinë, sipas orientimeve perëndimore, bujrum! Madje dhe për të patur reagim kompakt ndaj veprimeve të pritshme të Gjykatës speciale na duhet Unitet!

Me skenarin e forcës dhe bashkimit, përballë dobësisë

dhe ndarjes, AKR është pro!

Vetëvendosje nuk ka vënë vija të kuqe dhe besoj se do ta mirëkuptojë thirrjen tonë për bashkim. Ashtu si dhe duhet ta kuptojë se argumenti i përdorur prej saj, se  një qeveri nuk rrëzohet në pandemi, nuk ishte jetëgjatë. Sot ajo ka veshur rrobat politike të kundërshtarit të vet, dhe kujtesa popullore ende është e gjallë!