Ministra e zyrtarë, Komisioni për Hetimin e Privatizimin do t'i intervistojë 21 persona - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

30/09/2020 10:17

Ministra e zyrtarë, Komisioni për Hetimin e Privatizimin do t’i intervistojë 21 persona

Lajme

Gazeta Express

30/09/2020 10:17

Kryesuesi i Komisionit Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë, Hajrulla Çeku, në një konferencë për media, ka treguar për veprimet që janë marrë në fazën e parë të punës së Komisionit, raporton Gazeta Express.

Çeku para mediave ka bërë të ditur se ky Komision ka mbajtur mbledhje të rregullta në baza javore, derisa thotë se tashmë është miratuar plani i punës.

“Tashmë kemi hyrë në muajin e dytë të punës, deri tash kemi mbajtë mbledhje në baza javore ku janë mbajtë mbledhje të rregullta, fillimisht është miratu plani i punës, është miratu lista e dëshmitarëve që do të ftohen për intervistim. I kemi angazhuar katër ekspertë të jashtëm dhe që nga fillimi deri në këtë moment kemi grumbulluar një numër të madh të provave dhe dokumenteve”, ka thënë ai.

Deputeti i LVV-së ka treguar se kush do të intervistohet nga komisioni duke kërkuar edhe nga të gjithë ata që kanë dëshmi për procesin e privatizimin t’i dorëzojnë në komision.

“Me rëndësi është intervistimi i dëshmitarëve, është punë shumë e rëndësishme, në listë i kemi 21 dëshmitarë dhe në këtë grup bëjnë pjesë ish-ministra përgjegjës për privatizimin, kryesues dhe anëtarë të komisionit.

Nga 12 tetori e tutje do të fillojë intervistimi i dëshmitarëve, derisa do të ketë edhe grup të dytë ku hyjnë pronarë të kompanive, gazetarë që e kanë përcjellë dhe monitoru punën e ndërmarrjeve”, ka thënë ai. /GazetaExpress/