Mesiç kritikoi Milanoviçin: Çfarë keni për të folur me Dodikun, ai njeri po shkatërron BeH-në dhe është krah Rusisë e Serbisë - Gazeta Express
string(123) "mesic-kritikoi-milanovicin-cfare-keni-per-te-folur-me-dodikun-ai-njeri-po-shkaterron-beh-ne-dhe-eshte-krah-rusise-e-serbise"

Lajme

Gazeta Express

18/06/2024 7:39

Mesiç kritikoi Milanoviçin: Çfarë keni për të folur me Dodikun, ai njeri po shkatërron BeH-në dhe është krah Rusisë e Serbisë

Lajme

Gazeta Express

18/06/2024 7:39

Ish-presidenti i Republikës së Kroacisë, Stipe Mesiç, ka kritikuar hapur liderin aktual të Republikës së Kroacisë, Zoran Milanoviq, për shkak të marrëdhënies së tij të ngushtë me Milorad Dodik.

Në një intervistë për Nova TV, Mesiç tha se konfliktet mund të zgjidhen vetëm nga liderët e vërtetë.

Lexo Edhe:

“Çdo konflikt është një konflikt në vetvete. Kjo është arsyeja pse ai mund të zgjidhet vetëm nga liderë të vërtetë që e dinë se cili është problemi dhe e dinë se çfarë do të vijë nëse problemi nuk zgjidhet. Unë do të doja vende të vogla si ne, në të cilat globale zgjidhja nuk varet, të jetë kashta nga poezia e Cesariqit dhe të paktën të provohet me një ujëvarë që do të sillte diçka më të mirë se politika aktuale”, tha Mesiq.

Më pas Mesiç iu referua mandatit të presidentit aktual të Kroacisë, Zoran Milanoviq, për të cilin tha se ka pasur lëvizje të mëdha, por edhe dështime.

“Dhe tani duhet të peshojmë më shumë. Zgjidhjet e mira që ai ofroi apo ku gaboi? Por ai duhet ta dijë këtë vetë. Çfarë do të bëjnë për të bisedat me Milorad Dodik? Dodik është një njeri që është shkatërrues i Bosnjës dhe Hercegovina, një shkatërrues famëkeq. Dhe ai është pranuar në Rusi dhe në Serbi në nivelin më të lartë”.