Mercedesi me rrymë, 1,200 kilometra me një karikim të vetëm baterie - Gazeta Express
string(65) "mercedesi-me-rryme-1200-kilometra-me-nje-karikim-te-vetem-baterie"

Mercedesi me rrymë, 1,200 kilometra me një karikim të vetëm baterie

AutoTech

Gazeta Express

01/07/2022 14:58

I prezantuar zyrtarisht në janar, VISION EQXX i Mercedes-Benz e ka forcuar prodhuesin gjerman të makinave si një mbështetje për automjetet elektrike (EV).

Në dizajnin e tij të limuzinës elektrike, Mercedes është siguruar që të përdorë zhvillim të sofistikuar dhe teknika teknologjike për të demonstruar efikasitet për konceptin VISION EQXX përmes mekanikës dhe aerodinamikës së tepërt inxhinierike.

Lexo Edhe:

Aventura më e re e automjeteve prej 1,200 kilometrash e vendosur midis Gjermanisë dhe Mbretërisë së Bashkuar me një karikim të vetëm, është provë e mjaftueshme e aftësisë së saj themelore të projektimit, duke nxjerrë në pah baterinë VISION EQXX si absolutisht superiore në industri.

Mercedes dha lajmin duke i vënë në pah matjet e performancës së sapo zbuluar të konceptit EV krahasuar me udhëtimin e tij të parë, i cili u zhvillua në muajin prill, dhe ishte dëshmitar kur VISION EQXX thyente rekorde gjatë vozitjes midis Shtutgartit dhe Cassis në Francë.

Mercedes-Benz VISION EQXX ka thyer rekordin e tij të performancës së ngasjes në botën reale me një udhëtim tjetër prej mbi 1,000 kilometrash, me një karikim të vetëm të baterisë.

Gjatë gjithë udhëtimit, VISION EQXX përfitoi nga sistemi i tij inovativ i menaxhimit të nxehtësisë për të arritur një konsum mesatar prej 8.3 kwh/100 km në trafik të rënduar dhe temperaturat e verës, shkroi kompania në një deklaratë për media, duke shtuar një udhërrëfyes më të detajuar për të gjitha pjesët.

Koncepti Mercedes ‘EV ka një bateri 100 kwh të krijuar për të peshuar shumë më pak për ta rritur densitetin e energjisë.

Përveç baterisë së përmirësuar dhe tepër të dizajnuar, aerodinamika e VISION EQXX gjithashtu rezulton të jetë aspekti i tij më i spikatur, pasi ky automjet tregon një koeficient të tërheqjes prej 0.17.

Me fjalë të tjera, është potenciali më i ulët i mundshëm për koeficientin e tërheqjes aerodinamike të çdo automjeti në treg, duke e nënvizuar zgjuarsinë pas EQXX si një EV provë me një motiv të pastër për të dominuar përtej potencialeve të thjeshta të diapazonit.

Me këtë teknologji gjeniale të zbatuar në prodhimin e VISION EQXX, Mercedes mund të përfitojë nga kjo teknologji për sedanët elektrikë luksozë më miqësorë ndaj konsumatorit në të ardhmen. Meqenëse shumica e automjeteve elektrike nuk arrijnë as afër 800 kilometra distancë me një karikim të vetëm, qëndrueshmëria e baterisë VISION EQXX tërheq edhe më shumë vëmendje./Tech Times