Mercedes legjendar, ka 1.25 milion km të kaluara – del në shitje - Gazeta Express

Mercedes legjendar, ka 1.25 milion km të kaluara – del në shitje

AutoTech

Gazeta Express

13/05/2021 1:50

Me gjasë është Mercedesi më i famshëm në zonën rreth Arizonës dhe është një shembull i veçantë.

Sigurisht, ne po flasim për modelin W123, paraardhësi i E-Class dhe një nga Mercedesët më të mirë në histori.

Është një model që e bëri Mercedesin të famshëm, provoi cilësinë e tij dhe provoi të ishte një automjet tepër i qëndrueshëm, transmeton Telegrafi. Ai ishte i dashur nga taksistët, mjeshtrit, por edhe biznesmenët.

Këto ekzemplarë shpesh përshkonin një kilometër dhe një numër prej tyre përshkuan më shumë se një milion kilometra. Sidoqoftë, askush prej tyre me siguri nuk la 1,258,000 km pas në këtë gjendje. Dhe jo vetëm kaq, është një kamionçinë dukshëm më e rrallë, e njohur si Model T.

Kopja ka udhëtuar mesatarisht 80 kilometra në ditë për 42 vitet e fundit, dhe pronari aktual e ka pasur atë për 15 vitet e fundit.

Megjithëse janë më shumë se katër dekada të vjetër, vetura është e pajisur me teknologji të konsiderueshme dhe përfshin edhe kondicionimin e ajrit.

Nëse jeni të interesuar për këtë veturë, dijeni që ajo ofrohet nga Dieselgirl nga Arizona përmes Bring-a-Trailer. Çmimi aktual është 6000 dollarë. /Telegrafi/