Me 25 maj fillon festivali “Mirëdita, dobar dan” - Gazeta Express
string(45) "me-25-maj-fillon-festivali-miredita-dobar-dan"

Arte

Gazeta Express

23/05/2022 15:50

Me 25 maj fillon festivali “Mirëdita, dobar dan”

Arte

Gazeta Express

23/05/2022 15:50

Festivali “Mirëdita,dobar dan” është event që organizohet prej vitit 2014. Ka në thumb kulturën, artin dhe diskutimet publike, që e bën festival të veçantë. Duke bashkuar artist, njerëz të të drejtave të njeriut dhe aktivist të paqes nga Kosova dhe Serbia, festivali ka për qellim ngritjen e vetëdijes dhe stabilitetin në rajon.

Bekim Fehmiu që ishte aktor me famë botërore u bë inspirim për krijimin e këtij festivali. Vizitorët do të kenë mundësi të mësojnë më shumë rreth kulturës dhe traditës se Kosovës e Serbisë përmes filmit, teatrit, muzikës e artit pamor. Festivali do të mbahet në Beograd.

Lexo Edhe:

Programi i Festivalit:

25 maj- Ekspozitë “All our Tears” Endzio Hab

26 maj- Ceremoni hapëse dhe koktej, shfaqja “Stiffler”

27 maj- Konkurs arti, debat “Past before the past: Goli Otok”, Koncert “Shpat Deda Trio”, Promovim libri “Distorted Shadows- Memory book: Stories of former political prisoners in Goli Otok

28 maj- Debat “Problematic parallels: Ukraine and Kosovo”, Filmi “Hive”, Ceremonia përmbyllëse “Party with Dj Genc Elezaj”

/Gazeta Express