Mbi një milion të vdekur nga Covid-19 në botë - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

29/09/2020 18:46

Mbi një milion të vdekur nga Covid-19 në botë

Lajme

Gazeta Express

29/09/2020 18:46

Numri i njerëzve që kanë vdekur nga Covid-19 ka tejkaluar 1 milion, sipas një Universitetit Johns Hopkins, pa asnjë shenjë që niveli global i vdekjes po ngadalësohet dhe me  infeksionet që po rriten përsëri në vendet që mendohej se ishin duke kontrolluar shpërthimet e tyre muaj më parë.

Ky moment historik u arrit herët të martën në mëngjes me kohën e Mbretërisë së Bashkuar, nëntë muaj që kur autoritetet në Kinë njoftuan për herë të parë zbulimin e një tufë rastesh pneumonie me një shkak të panjohur në qytetin qendror të Kinës, Wuhan.

Deri më tani ka pasur 1.000.555 vdekje nga Covid-19, sipas azhurnimit më të fundit të bazës së të dhënave, e cila mbështetet në informacione nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, SHBA dhe Qendrat Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve dhe Autoritetin Kombëtar Shëndetësor të Kinës, midis burimeve të tjera.

Shifra është vetëm numri i njohur para se të identifikohej për herë të parë në Kinë në dhjetor.

Studimet nga Italia kanë gjetur gjurmë të virusit në mostrat e ujërave të zeza të marra në të njëjtin muaj, ndërsa shkencëtarët në Francë kanë identifikuar një rast atje në 27 Dhjetor.

Më shumë se një e pesta e vdekjeve të mëdha kanë ndodhur në SHBA, pjesa më e madhe e çdo vendi në botë, e ndjekur nga më shumë se 142,000 në Brazil dhe më shumë se 95,000 në Indi, e cila aktualisht po regjistron rastet më të shumta për një ditë.