Martesa e keqe dëmton shëndetin - Gazeta Express
string(31) "martesa-e-keqe-demton-shendetin"

Shneta tjera

Gazeta Express

23/06/2023 22:08

Martesa e keqe dëmton shëndetin

Shneta tjera

Gazeta Express

23/06/2023 22:08

Një martesë e keqe me konflikte të shpeshta mund të shkaktojë probleme serioze në shëndetin tuaj, ka treguar një studim i realizuar së fundmi.

Hulumtuesit e universitetit të Nevadës dhe Michigan-it kanë analizuar 373 çifte për të parë nëse mosmarrëveshjet rreth çështjeve të ndryshme, siç janë çështjet e fëmijëve, financave, aktiviteteve gjatë kohës së lirë, kanë ndikim negativ në shëndet.

Lexo Edhe:

Ata kanë treguar se konfliktet martesore ndikojnë negativisht në shëndetin e burrave dhe grave, ndonëse ekziston një ndikim më i madh te meshkujt sesa te femrat.

Çiftet që e kanë më të lehtë të merren vesh me njëri-tjetrin gëzojnë përfitime shëndetësore në fillet e para të lidhjes, por ky efekt mbrojtës largohet gjatë viteve të vonshme të martesës.

Konfliktet në lidhje mund të shpijnë në inflamacion, ndryshim në apetit, nivele të larta të kortizolit (hormon i stresit), e që të gjitha këto mund të shpijnë në sëmundje të zemrës apo në sëmundje tjera.