Mariçiq: Ndryshimet kushtetuese janë kushti i vetëm për të vazhduar rrugën tonë drejt BE-së - Gazeta Express
string(90) "mariciq-ndryshimet-kushtetuese-jane-kushti-i-vetem-per-te-vazhduar-rrugen-tone-drejt-be-se"

Maqedoni

Gazeta Express

09/12/2023 13:08

Mariçiq: Ndryshimet kushtetuese janë kushti i vetëm për të vazhduar rrugën tonë drejt BE-së

Maqedoni

Gazeta Express

09/12/2023 13:08

Me përfundimin me sukses të procesit të skriningu, deri në fund të këtij muaji do të duhet t’i dorëzojmë BE-së dokumentet kyçe për hapjen e negociatave për klasterin e parë, pas së cilës do të mbeten vetëm ndryshimet kushtetuese si kushti i vetëm për vazhdimin e procesi i negociatave për anëtarësimin e vendit në Bashkimin Evropian, tha zv. kryeministri Bojan Mariçiq në një intervistë për AIM-n në fund të vizitës së tij të punës në Bruksel.

“Ajo që mund të themi është se nga ky proces skrining tashmë kemi rezultate dhe fryte konkrete. Në fakt, Komisioni Evropian në raportin e tij e vlerësoi këtë proces të skriningut si shumë të suksesshëm.

Lexo Edhe:

Ai duhet të jetë një model se si duhet të vazhdojmë në negociata dhe një përgjigje për pyetjen se a kemi kapacitet për negociata, e cila është pyetur shumë herë. Po, e kemi dhe këtë e ka treguar procesi i shqyrtimit, theksoi Mariçiq.

Mariçiq theksoi se nga Samiti i BE-së javën e ardhshme pret sinjale pozitive njohjeje për atë që kemi bërë me skriningun, mbështetje për reforma të mëtejshme dhe konfirmim se perspektiva e anëtarësimit në BE në një periudhë të shkurtër kohore është e mundur dhe reale, por nuk mund të presim një dritë të gjelbër për mbledhjen e radhës.

Konferenca ndërqeveritare dhe hapja e negociatave pas klasterit të parë kur e dimë se nuk e kemi përmbushur një nga kushtet për këtë, miratimin e ndryshimeve kushtetuese.