LSDM: Ekonomia e vendit është e qëndrueshme - Gazeta Express

LSDM: Ekonomia e vendit është e qëndrueshme

Ballina

Gazeta Express

25/07/2021 14:44

Politikat efektive të Qeverisë së udhëhequr nga LSDM, sigurojnë që ekonomia e vendit të jetë e qëndrueshme, zhvillimore dhe dinamike, për të krijuar kushte për rritje ekonomike dhe përmirësim të standardeve të jetesës së qytetarëve, thotë Daniela Markoska, deputete e LSDM-së.

Ajo shton se Eurobondi nga 2014 është paguar plotësisht, për të cilin shteti deri më tani ka paguar 20 milion euro në vit vetëm për kamatë.

Lexo Edhe:

“Republika e Maqedonisë së Veriut shlyente 500 milion euro për Eurobondin, i cili uli borxhin shtetëror dhe publik me vetëm 4.358 pikë përqindje vetëm mbi këtë bazë. 60%. Buxheti është likuid, të ardhurat nga fillimi i vitit janë rritur me 15,6 % krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, dhe shpenzimet janë realizuar rregullisht dhe në kohë”, thotë deputetja.

Ajo shpjegon se të dhënat zyrtare konfirmojnë se masat ekonomike dhe politikat e qeverisë së udhëhequr nga LSDM po japin rezultatet e pritura.