Ligjëratë e Stephen Cowley në Kino ‘Lumbardhi’ - Gazeta Express
string(44) "ligjerate-e-stephen-cowley-ne-kino-lumbardhi"

Ligjëratë e Stephen Cowley në Kino ‘Lumbardhi’

Arte

Gazeta Express

15/05/2024 14:22

Ligjëratë me Stephen Cowley, mbi njohjen, Prizrenin dhe imagjinimin e të ardhmeve mbahet në Kino Lu,bardhi më 18 maj, me fillim nga ora 17:00.

Stephen Cowley, Profesor i Merituar në Universitetin e Danimarkës së Jugut. Karriera e tij është zhvilluar në Itali, Suedi, ish-Jugosllavi, Afrikë të Jugut, Mbretërinë e Bashkuar si dhe në Danimarkë. Gjatë viteve të paharrueshme 1982-1984, ai jepte mësim në Prizren.

Lexo Edhe:

Teksa është u përpoq të mësonte shqip, por nuk ia doli me gegnishten dhe turqishten e Prizrenit, ai vijoi këtë rrugëtim gjuhësor kah pyetjeve të pazankonta. Ky kërkim e çoi në pikëpamje të nxituara dhe ndërdisiplinore gjuhësore, tek mendja e sigurisht te se si përputhet qenia me jetën vetë.

Më shumë mbi programin:
Ky është prezantimi i parë prej serisë së ligjëratave të organizuar për projektin “Permanent Transition”, i mbështetur prej European Cultural Foundation.

Ky program sjell një mori hulumtuesish dhe profesionistë e praktikues të fushës së arit, linguistikës, agrikulturës, ekonomisë dhe fushave të tjera, me synimin e të propozuar mënyra të ndryshme të të kuptuarit të krizës klimatike dhe mbi forma të ndryshme se si mund të reagojmë në të ardhmen.