Ky mini-kompjuter me një ekran është më i vogël se një pullë postare - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

01/09/2021 10:17

Ky mini-kompjuter me një ekran është më i vogël se një pullë postare

AutoTech

Gazeta Express

01/09/2021 10:17

Pocuter ka një bateri, përshtatës Bluetooth dhe WLAN.

Pocuter është një mini-kompjuter që është vetëm pak më shumë se një monedhë 50 cent në madhësi. Sidoqoftë, është e pajisur me pothuajse të gjithë përbërësit që ju nevojiten.

Lexo Edhe:

Pajisja, e cila aktualisht po financohet si pjesë e një fushate Kickstarter, ka, ndër të tjera, një ekran OLED me ngjyra të plota, bateri, përshtatës WLAN dhe Bluetooth dhe një vend i kartës microSD.

Ekziston gjithashtu, për shembull, një mikrofon, një sensor dhe një termometër. Ekzistojnë 3 butona të caktuar në anën e pajisjes për funksionim.

Paketa e përgjithshme është 26 x 23 milimetra me një trashësi prej 11 milimetra dhe për këtë arsye është jashtëzakonisht kompakte. Pocuter mund të jetë me interes të veçantë për hobistët që kërkojnë një njësi të vogël llogaritëse për projektet e tyre.

Sistemi i vet operativ
Ekipi gjithashtu ka zhvilluar Pocuter OS 1.0, sistemin e tij operativ për mini-kompjuter dhe dyqan aplikacionesh.

Opsionale, ofrohet edhe një shërbim cloud, versioni bazë i të cilit është falas.

Në varësi të nivelit të mbështetjes, duhet të paguani të paktën 39 euro për një Pocuter të vetëm.

Një mini-kompjuter i tillë është në dispozicion nga 74 euro. Modelet e para pritet të dorëzohen në dhjetor të këtij viti.