Kuvendi i Kosovës nesër do të ketë mjaft punë, shumë ligje janë në rend të ditës që të votohen - Gazeta Express
string(93) "kuvendi-i-kosoves-neser-do-te-kete-mjaft-pune-shume-ligje-jane-ne-rend-te-dites-qe-te-votohen"

Lajme

Gazeta Express

08/02/2023 19:08

Kuvendi i Kosovës nesër do të ketë mjaft punë, shumë ligje janë në rend të ditës që të votohen

Lajme

Gazeta Express

08/02/2023 19:08

Kuvendi i Kosovës ka njoftuar se nesër do të mbahet një seancë plenare me fillim nga ora 10:00.

Në rend dite janë 17 pika për diskutim, ndër të cilat janë edhe “Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-201 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.05/L-081 për Energjinë”, “Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-206 për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës”, “Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-121 për Byronë Shtetërore për Verifikimin dhe Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme”, “Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-175 për Mbrojtjen e Informacionit të Klasifikuar” dhe “Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-213 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 08/L-193 mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023”.

Lexo Edhe:

Ky është rendi i plotë i ditës:

Deklarimet jashtë rendit të ditës,Pyetjet parlamentare,Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-123 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive ekzekutive,Votimi i Raportit vjetor të Komisionit të Pavarur të Mediave për vitin 2021,Votimi i Raportit vjetor të Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare për vitin 2021,Votimi i Raportit me rekomandime nga mbikëqyrja e zbatimit të Ligjit nr.05/L-003 për Mbikëqyrjen Elektronike të Personave të Cilëve u Kufizohet Lëvizja me Vendim të Gjykatës,Votimi i Raportit me rekomandime nga mbikëqyrja e zbatimit të Ligjit nr.06/L-010 për Noterinë,Votimi i Rekomandimeve të dala nga shqyrtimi i Raportit të Auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Universitetit të Prishtinës për vitin 2021,Votimi i Raportit të Performancës së Ndërmarrjeve Publike Qendrore për vitin 2020,Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-201 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.05/L-081 për Energjinë,Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-206 për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës,Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-121 për Byronë Shtetërore për Verifikimin dhe Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme,Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-175 për Mbrojtjen e Informacionit të Klasifikuar,Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-213 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 08/L-193 mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023,Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.08/L-199 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.05/L-060 për Mjekësinë Ligjore,Shqyrtimi i rekomandimeve për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit nr.04/L-109 për Komunikimet Elektronike,Përzgjedhja e një (1) anëtari joekzekutiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK).

Vlen të theksohet se disa nga pikat e sipërpërmendura janë bartur nga seanca e sotme.

Fillimisht Kuvendi sot miratoi rekomandimet lidhur me Raportin e auditimit për pasqyrat financiare të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës për vitin 2021, për të vijuar me miratimin edhe të kërkesës së Fondit të Kursimeve Pensionale për caktimin e taksave vjetore për vitin 2023, të raportit vjetor të Autoritetit Kosovar të Konkurrencës për vitin 2021 dhe rekomandimeve të dala nga shqyrtimi i Raportit të Auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Telekomit të Kosovës për vitin 2021.

Vota të mjaftueshme ndërkaq nuk mori raporti vjetor i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës për vitin 2021 e as raporti vjetor i Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës për vitin 2021.

Për Projektligjin për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për Këshillin e Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës nuk pati kuorum për vendimmarrje, sikurse as për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përmbajnë procedura të veçanta administrative dhe harmonizimin e tyre me Ligjin për procedurën e përgjithshme administrative, për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit dhe as për atë për konfliktet administrative.

“Këto projektligje u bartën për seancën e radhës”, njoftoi Kuvendi.