Kush po ia huq me ripërpunimet e këngëve të vjetra shqipe? - Gazeta Express

Kush po ia huq me ripërpunimet e këngëve të vjetra shqipe?

Rozë

Gazeta Express

10/02/2020 13:41

Gazetar: Liridon Spahiu

Këto krijime janë të pavdekshme.

Vargjet e shkruara, kompozimi, melosi, origjinaliteti e shpirti që i dhënë nga interpretuesit e tyre, kanë bërë që këto këngë t’i qëndrojnë kohës dhe të ngjallin emocion edhe sot kur dëgjohen.

Naim Krasniqi është një nga kompozitorët me bagazh të gjatë, rrëfimet e të cilit për vështirësitë deri te një këngë e mirëfilltë, janë të shumta.

“Shiu i verës” është një nga hitet e shumta, të cilat i ka kompozuar Krasniqi.

Por, sipas tij, disa nga ripërpunimet që i janë bërë këtij hiti të madh dhe shumë këngëve të tjera, shkojnë përtej kufijve dhe kritereve që duhet plotësuar.

#gjesi: Ripërpunimet e këngëve të vjetra shqipe